Cookie Consent by Free Privacy Policy GeneratorGa naar hoofdinhoud

Tachograaf Bewaking op afstand

Verordening

In overeenstemming met Verordening (EU) nr. 165/2014. De tachograaf moet zijn uitgerust met een functie voor communicatie op afstand zodat de vertegenwoordigers van de bevoegde controle-instanties de informatie kunnen lezen die wordt verzonden door de tachograaf die in passerende voertuigen zijn geïnstalleerd door middel van afstandsbedieningen (REDCR-lezer voor vroege detectie op afstand). In het bijzonder apparaten aansturen die draadloos zijn verbonden via speciale korteafstandscommunicatie-interfaces (DSRC) die werken op de CEN-frequentie 5,8 GHz. Deze functie wordt gebruikt om voertuigen vooraf te selecteren die moeten worden geselecteerd voor een meer gedetailleerde inspectie.

Gegevensveiligheid

Toegang tot verzonden gegevens is beperkt tot de bevoegde controle-instanties die bevoegd zijn om inbreuken op Verordening (EG) nr. 561/2006 en Verordening (EU) nr. 165/2014 te controleren en tot werkplaatsen voor zover nodig om de correcte werking van de tachograaf te verifiëren. De verzonden gegevens zijn beperkt tot de gegevens die nodig zijn voor gerichte controles langs de weg van met een tachograaf uitgeruste voertuigen die mogelijk zijn misbruikt of gemanipuleerd.

TEKSON biedt 3 varianten van tachograafbewaking op afstand:

  • DTM2015 DSRC - voor stationaire uitlezingen of met een klein verschil in snelheid tussen de antennes
  • DSRC RTM HS – systeem voor het uitlezen van RTM-gegevens van voertuigen die rijden met snelheden tot 200 km/u
  • DSRC RTM Visual – gebaseerd op de PresTacho-software, met de mogelijkheid om voertuigen te visualiseren die rijden met een snelheid tot 200 km/u

1. DTM2015 DSRC - mobiele variant

De DSRC antenne / transceiver wordt samen met de DTM2015-tester op een statief gemonteerd. Deze kit wordt gebruikt voor metingen in de stationaire modus of met een laag snelheidsverschil tussen de DSRC-antennes. Het is ook mogelijk om de transceiver in of op het inspectievoertuig te monteren.

2. DSRC RTM HS - mobiele variant

Tachograafbewaking op afstand met een DSRC-antenne die is aangepast om gegevens te lezen van voertuigen die met snelheden tot 200 km/u rijden. Het systeem kan worden gemonteerd op een statief, in of op het voertuig van bevoegde controle-instanties.

3. DSRC RTM Visual - stationaire variant

Tachograafbewaking op afstand met een DSRC HS-antenne die is aangepast om gegevens te lezen van voertuigen die met snelheden tot 200 km/u rijden. DSRC-systeem op basis van PresTacho-software, bedoeld voor vast geïnstalleerde, stationaire voorselectie met visualisatie van het geselecteerde voertuig. Het systeem kan worden gemonteerd op portalen boven de weg en bijvoorbeeld op bermpaaltjes.

Draagbare kit met een DTM2015-tester

In de variant met de DTM2015 wegenmanipulatietester is de DSRC antenne/transceiver met de DTM2015-tester op een statief gemonteerd. De DSRC-transceiver wordt gebruikt voor metingen in stationaire modus of met een laag snelheidsverschil tussen de antennes (bijv. een controle langs de weg met behulp van een wegversmalling). Het is ook mogelijk om deze in of op het voertuig van controlediensten te monteren.
De kit bevat:
  • Wegenmanipulatietester DTM2015
  • DSRC antenne/transceiver
  • 10 m signaal/stroomkabel
  • SCR DSRC-kaartlezer met interne batterij en AC-adapter
  • Standaard met DSRC-antennehouders en DTM2015-tester.
De set is een mobiel apparaat met efficiënte accuvoeding, waardoor lang werken zonder opladen mogelijk is.

Systeem met PresTacho programma

Controlesysteem op afstand monitoren d.m.v. slimme tachografen voertuigvoorselectie op volle snelheid – voor montage op een portaal, paal langs de weg, statief of een voertuig van controlediensten. Het maakt gebruik van een DSRC-transceiver die is aangepast om gegevens te lezen van voertuigen die met snelheden tot 200 km/u rijden.

Gegevens tussen de DSRC-transceiver en het werkstation van de inspecteur worden versleuteld verzonden. De gebruiker/ inspecteur (bevoegde instantie) krijgt toegang tot het systeem door in te loggen op het PresTacho-programma met behulp van de tweede generatie controlekaart.

CONTACT

tel. +48 / 508 681 999
e-mail: dsrc@tekson.eu